Guidningar

Anna är utbildad naturupplevelseguide och fjälledare steg I. Hon håller guidade vandringar i naturreservat och andra naturområden.

Läs mer nedan om hur du kan boka en egen guidning för en grupp eller förening.

Under 2012 har Anna hållit i några av Västkuststiftelsens guidningar i naturreservat i Västra Götaland. Nedan kan du se exempel på guidningarna hon hållit år 2012. Vill du veta mer om Västkuststiftelsen och om deras vandringar hittar du deras vandringskatalog här.



Boka egen guidning

Jag guidar gärna din grupp eller förening i olika naturområden i Västra Götaland. Jag kan också hjälpa er att förverkliga drömmen om en fjällvandring.
Tag kontakt med mig och berätta vilka ni är och vad ni har för tankar och idéer om er guidning så hjälps vi åt att skapa en trevlig stund i naturen.

Naturområden som jag är van vid är t.ex.

  • I Göteborg: Sillvik, Bronsålderssundet, Skändlaberget och Hisingsparken
  • I Dalsland: Yttre Bodane
  • I fjällen: Grövelsjön, Jämtlandsfjällen, Padjelantaleden och Kungsleden Abisko-Nikkaluokta
  • Jag kan också ha guidningar med olika teman som t.ex.

  • Naturfoto
  • Fågelskådning
  • Familjevandring, där barnen får hamna i centrum.
  • Ni kan också ha egna tankar och idéer om hur er naturguidning ska vara. Då försöker vi hitta en bra lösning tillsammans.

    Guidad vandring i Sillvik

    I april 2012 höll jag en guidad naturvandring till Sillviks naturreservat i Torslanda på Hisingen.
     

    “Hällmålning och snäckskalsbank

    Vi vandrar via hällmålningen vid Tumlehed och en stenåldersboplats upp till Sillviks naturreservat med sina snäckskalsbankar. Kanske funderar vi en stund över hur snäckskalsbankarna har kommit till och hur de påverkar naturen medan vi tar oss en fika. Har vi tur blommar blåsipporna för fullt. 

    Vandringen går en del på en mindre skogsstig som bitvis är ganska kuperad. Starten på vandringen och hemvägen går på grusstig. 

    Matsäck och något att sitta på är bra att packa ner i ryggsäcken. Kläder och skor efter väder. Gillar du att fotografera så glöm inte kameran. 

    Samling vid Hornkamsgatans busshållplats. Buss 21 stannar på hållplatsen (ändhållplats)” 

    Naturfotovandring i Klippan

    I april 2012 höll jag en guidad naturfotovandring i Klippans naturreservat i Härryda.
     

    ”Naturfototur i gammelskog

    Vi upplever gammelskogen med sin gröna mossmatta och sina fallna träd genom kameran. Här får nybörjaren tips och råd för att komma igång med naturfoto i skogsmiljö.

    Vandringen går på naturstigar som ibland kan vara lite steniga. Under vandringen gör vi några pauser för att fotografera och fika i lugn och ro.

    Tag med din kamerautrustning, stativ om du har, något att sitta eller ligga på kan också vara bra. Ta också med en god fika samt kläder och skodon för att vistas i skogen.

    Samling sker på reservatets parkeringsplats.”

     

    Guidad vandring i Sunnanå

    I juni 2012 höll jag en guidad naturvandring i Sunnanå naturreservat i Mellerud.
     

    “Vanliga fåglar vid Vänern

    Vi vandrar längs strövstigen norr om Sunnanå hamn. Under vandringen möter vi förhoppningsvis flera av vänerområdets vanliga fåglar som vi försöker att se och kanske höra ordentligt för att lära oss känna igen dem. I närheten finns Vänerns största skrattmåskoloni. Knölsvan, skäggdopping och brun kärrhök har vi också möjlighet att se under vandringen. Har man riktig tur kan en havsörn flyga förbi.
    Vi vandrar på en markerad led som delvis går på spänger.

    Ta med kikare och fågelbok om du har.

    Vi gör ett stopp för fika någon gång under vandringen så glöm inte att packa ner matsäcken.

    Samling på reservatets parkeringsplats vid Sunnanå hamn.”

     

    Vandring i Yttre Bodane

    I juni 2012 höll jag en guidad vandring för hela familjen i Yttre Bodane naturreservat, Åmål.
     

    “Familjevandring i vänerskärgård

    Under den här vandringen får barnen vara i fokus. Vi upptäcker och undersöker det vi hittar längs stigen. Hur ser man skillnad på tall och gran? Vart är myrorna på väg? Vad är det för en fågel som simmar på vattnet? Vi tar en ordentlig paus och äter god matsäck. Kanske är vädret härligt så att man vill bada fötterna.

    Alla barn med vuxna som orkar gå några km själva på vandringsstigar är välkomna att följa med. (Stigarna är inte barnvagnsvänliga.)

    Matsäcken är viktig och kläder och skor får anpassas efter vädret. Ett tips är att ta med en extra frukt eller lite russin eller godis om barnet (eller den vuxne) blir trött längs vägen.

    Samling vid reservatets parkeringsplats.”

    Scroll to top